Prima pagină > 1. Supliment BdP, chestionarul lui Mihail Vakulovski, Nora Iuga, nr. 21 (Nora Iuga, din mai 2010) > nora iuga şi chestionarul (6-10) lui mihail vakulovski

nora iuga şi chestionarul (6-10) lui mihail vakulovski

Ce sentimente/stări te enervează?

Cel mai mulţ şi mai mult mă enervează să-i aud vorbind cu deplină convingere despre evenimente şi timpuri pe care nu le-am trăit… Singurii oameni sunt cei care îmi falsifică trecutul, fiindcă n-au amintirile mele.

O faptă cu care te-ai lăuda în faţa copiilor tăi? Un eveniment care te-a avut în centru pe tine şi care i-a bucurat nespus pe părinţii tăi?

Dumnezeule, cred că nimic nu mi s-ar părea mai ridicol decât să mă laud cu vreu succes de-al meu sau, şi mai rău, cu vreo faptă de eroism în faţa propriului meu fiu. Nu am simţit niciodată nevoia să am modele. Ideea de a urma exemplul cuiva mă umileşte, eu nu pot semăna decât cu mine, iar ca să devin un exemplu pentru alţii mi se pare indecent. Scuzaţi-mi imoralitatea, dar la vârsta mea e greu să mă mai schimbaţi.

Dacă ai cânta rock sau jazz, ai fi foarte sărac şi ţi s-ar propune să cânţi manele pentru mulţi bani ai accepta? Ce n-ai accepta ca scriitor?

Poate că aş accepta. În fiecare intelectual, dacă e om, există momente de mare sentimentalism, când îl pot impresiona melodramele, telenovelele, kitsch-ul, de ce nu şi manelele? Ca scriitor nu aş accepta – nu aş putea – să scriu cum mi se cere. Scriu cel mai mult la comanda creierului meu vechi-Paleo-, ăla de sub scoarţă.

Dacă ţi s-ar da un premiu pe care nu l-ai merita (cel puţin nu mai mult decît cel de pe locul doi, pe care l-ai simpatiza de multă vreme) ce ai face?

Nu pot să spun decât că un premiu compromis de acordarea lui unor „personalităţi” cu o valoare discutabilă, oricât de tentant ar fi, le-aş refuza. Mi-ar plăcea imens să mi se dea acest prilej.

Cum ai devenit ceea ce eşti acum?

Prin caracter.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: